Ana içeriğe atla

Masaj Çeşitleri Nelerdir?



1.Dinlendirme Masajı
Sağlıklı, herhangi bir tedavi programına katılmayan kişilere gevşetme, rahatlatma amacıyla yapabileceğiniz masaj çeşididir.


Masaj Teknikleri
Eflöraj (Sıvazlama)
Friksiyon (Dairesel Hareketler)
Petrisaj (Yoğurma)
Presyon (Baskılama)
Perküsyon (Vurma)
Vibrasyon (Titretme)
Klasik masajda bütün el manipülasyon tekniklerini bölgesel uygulayabileceğiniz gibi vücudun bütününe de rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Masajın süresiniritmini uygulanan bölgeye ve kişiye göre değiştirmelisiniz. Süre, bölgesel uygulamalarda masaj yapılan bölgenin genişliğine bağlı olarak 5 – 20 dakika, genel vücut masajında 45 – 60 dakika olacak şekilde ayarlanmalıdır.


2.Spor Masajı
Kendi içinde üç gruba ayrılmaktadır ;
Hazırlık Masajı (müsabaka öncesi)
Devre Arası Masajı (toparlanma masajı)
Aktivite Sonrası Masaj (müsabaka sonrası)
Spor masajı koordineli bir şekilde birbirini takip etmelidir. Klasik masajın tüm etki ve manipülasyonlarının yanı sıra yapılan sportif faaliyetin özelliğine göre bilgilerinizi ve tecrübelerinizi geliştirmelisiniz.


1.Hazırlık Masajı (Yarışma-Antrenman- müsabaka öncesi)
Sakatlanmalardan korunmak, kondisyonu arttırarak performansı güçlendirmek ve motivasyonu sağlamak amacıyla yapılan ısınma masajıdır. Aktif ısınma (koşu, esnetme, gerdirme, sıçrama ve sportif aktiviteye göre olan egzersizler) ve pasif ısınma (enfraruj,sauna vb.) şeklindedir.Hazırlık masajı, sportif faaliyetten 20 – 30 dakika önce lokal uygulamalarla yapılır.Isınma masajı uyarıcı ve kısa süreli olmalıdır. Yöntemleri sıvazlama ve dairesel hareketler biçiminde yapılmalıdır.


2.Devre Arası Masajı (Toparlanma masajı)
Devre aralarında gerekliyse uygulanır. Amacı; kramp veya kas gerginliklerini azaltmak, var olan sakatlıkları tedavi etmektir. Kısa süreli olmalıdır. Sıvazlama, dairesel hareketler ve titretme-sallama manipülasyonlarıyla yapılmalıdır.


3.Aktivite Sonrası Masaj (Müsabaka sonrası masaj)
Sportif faaliyetler sonrası yaşanan sağlık sorunlarını çözmek, dinlenmek, toparlanmak,ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlamak amacıyla, tüm klasik masaj maniplasyonlarının genel vücut masajında uygulanmasıdır.


3.Tedavi Masajı ( Rehabilitasyon Masajı)
Doktor kararı, kontrolü ve tavsiyesiyle hastalara uygulanan masaj programıdır. Bu program hastalığın seyrine ve tedavi gerektiren uygulamaya göre elle, aletle veya elektrikli cihazlarla yapılmaktadır.Hastalığın türüne ve tedavi alanının genişliğine göre masaj süresi 5 – 25 dakika arasındadır. Çok kısa süreli masajlarda olumlu sonuç almak güçtür. Aynı zamanda çok uzun ve yorucu masajlar da zararlı olabilir.

Terapi seansları hastalığın yerine göre düzenlenmelidir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılan tedavi masajlarının reçetelerini mutlaka uzman bir doktor yazmalıdır. Fizik tedavi merkezinde terapi yapan (fizyoterapist) kişiler bu reçeteleri aynen uygulamak zorundadırlar. Doktorun kararı, hiçbir şekilde hastasıyla tartışılmamalı ve ayrıca bir reçete uygulanmamalıdır.


TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MASAJINI ALAN UZMANLARI
UYGULAYABİLİR.


♦ Tedavi masaj reçetelerinde uzman doktor;
♦ Fizik tedavinin çeşidini,
♦ Tedavi uygulama süresini,
♦ Tedavi edilecek bölgeyi,
♦ Tedavilerin haftada kaç gün uygulanacağını,
♦ Elektrikli cihazlarla tedavilerde kullanılması gereken elektrot ve metotları yazmalıdır.
Ayrıca tedavi masajlarının başarılı olabilmesi için fizik tedavi uzmanlarıyla fizyoterapistler iyi bir iş birliği içerisinde olmalıdır. Tedavi boyunca hastalar sık sık kontrol edilmeli, gerektiğinde tedavi şekli değiştirilmeli ve tüm bunlar hastanın dosyasına işlenmelidir.


4.Estetik ve Güzellik Masajı
Yüz, dekolte, boyun ve saç dipleri, el, ayak bakımı, selülit ve doku sıkıştırma, dokuları canlandırma ve güçlendirme amaçlı yapılan masaj türüdür.

Anti selülit masajı

Deri altında birikmiş yağ butonlarının masaj yoluyla parçalanması işlemidir. Masaj yoluyla parçalanan bu yağlar ter ve idrar yoluyla dışa atılması sağlanir. Kan dolaşımını hızlandırarak, vücut direncini artırıyorödemin atılmasını sağlıyor. Kan damarlarının açılmasını sağlıyor.vücudun toparlanmasını, sıkılaşmasını sağlıyor. Anti selülit masajı yağlanmanın selülitin olduğu kısımlara uygulanıyor. Yağ olan kısımlar da kişinin canı biraz yanmış oluyor. Anti selülit masajıdoğru yapıldığında çok büyük sonuçlar elde ediyor. Anti selülit masajı için özel yağ kırıcı selülit giderici yağların özenle hazırlanıp uygulanması artı puan kazandırır. Hard bir masaj türüdür. Cildi hassas olan kişilerde morarma olması normaldir.

5.Refleksoloji masajı
Ayaklara uygulanan dünya harikası olan bir masaj türüdür. Ayaklar da özel noktalar üzerine yapılan rahatlatıcı, tedavi edici özelliği olan bir masajdır. Daha çok Çin‘ de yapılan bu masaj artık günümüzde de yaygınlaştı. Bir çok spa merkezlerin de masaj hizmeti verilen salonlar da da tecrübeli masör ve masözlerin yaptığı masajdır. Özel eğitim gerektiren bu masaj ile ayak noktalarına doğru basınçlar uygulandığın da bir çok hastalığın önüne geçmek mümkündür.


6.Çift El Masajı
Bir vücut üzerinde iki kişinin aynı anda masaj tekniklerini uyguladığı masaj türüdür. Masaj müziğine, ritmine uyularak yapılan, uygulamayı yapan kişilerin aynı hız da, aynı teknikleri uygulayan masaj çeşitidir.

7.Aroma Terapi Masajı
Aroma terapi masajı çeşitli yağların kullanıldığı bir masaj türüdür. Müşteri aroma terapi masajı istediğin de müşterinin önüne cildine uygun çeşitli yağlar sunulur. Müşteri hangi yağları tercih ederse o yağlar ile masaj hafif soft olarak uygulanır.

8.Swithart Masaj
İki çiftin aynı odada masaj uygulaması aldığı terapi çeşitidir. 2 terapistin aynı anda masaja başladığı ve aynı anda sonlandırdığı masaj türüdür. Özel günlerin kaçınılmaz fırsatı olan bir uygulamadır. Anneler günün de anneniz ile, evlilik doğum günü gibi durumlar da eşiniz ile, sevgililer günüyılbaşı gibi özel günler de arkadaşınız ile zaman geçireceğiniz ve keyif alacağınız bir masajdır.

İki çifte özel hazırlanan masaj odasındaki romantik ambiyansın tadını çıkarırken kendiniz ve sevdiğiniz için huzur ve keyif dolu bir gün geçirip, ona romantik ve benzersiz bir masaj deneyimi yaşatmaya vücudunuzun rahatlamasına ve dinlenmesine yardımcı olan bu özel masaj, yorgun kaslarınızı dinlendirerek sizi huzur dolu bir yolculuğa çıkartacak. 60 dakika boyunca tüm vücuda uygulanan bu özel masaj rahatlamanız, stresten arınmanız ve yenilenmeniz için yavaş ve nazik bir şekilde uygulanır.


9.Derin Doku Masajı
Derin doku masajı daha çok ince ayrıntı gerektiren bir masaj türüdür. Yapan kişinin profesyonel anlamda eğitim alması şarttır. Deri altın da oluşan rahatsızlıkların önüne geçilmesi ve bu anlam da kişinin fizyolojik ve psikolojik rahatlaması sağlanmaktadır. Bu masajı yapan kişinin diğer masajlar da olduğu gibi anotomi konusun da bilgi sahibi olması gerekmektedir. Müşterinin vücut analizi gözden geçirilerek yapılması gerekmektedir.

10.Sıcak Taş Masajı
Sıcak taş masajı özel volkanik taşların ısıtılasıyla yapılan masaj türüdür. Sıcak taş masajın da ayak parmak uçlarından alın kısmına kadar uygun sıcak taşlar yerleştirilir. vücut anotomisine uygun taşların tamamı yerleştirilir. Özel basınçlar uygulanır. Ve sıcak taşlarla birlikte vücut da sıcak taşların birebir hissedilmesi sağlanıyor. Sıcak taşlarla birlikte sıvazlama tekniği  ile masaja başlanıyor. Tedaviye yönelikte yapılan bu masaj kasları açıyor, kan dolaşımını  hızlandırıyor, vücutta birikmiş kötü enerjiyi ve ödemi atıyor, vücut kasılmalarını engelliyor.

11.Taı Masajı
Taı masajı uzak doğu masajıdır. Uzak doğu terapistleri uzman olarak uyguluyor. Terapistin ve müşterinin özel kıyafetleriyle birlikte uyguladığı masaj çeşitidir. Daha çok gerdirme hareketleriyle birlikte yer yatağın da yapılan bir tekniktir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Topuklar Neden Çatlar?

Bir çok kişinin karşılaştığı sorun olan  ayak topuklarının çatlaması nın en önemli nedeni topuk derisinin kurumasıdır. Çok sık rastlanan topuk çatlakları korunmadığı takdirde önemli rahatsızlıklara yol açabilir. Kuruyan topukların çatlaklığını önlemek için deriyi mutlaka nemlendirmek gerekir. Özellikle duş sonrası kuruyan yıpranan topuklara bol nemlendiriciler sürerek oluşabilecek kuruluğun önüne geçmiş olacaksınız. İlerlemiş olan kanayan derin çatlaklar için öncelikle doktorunuza giderek muayene olmanız daha doğru olacaktır. Doktorunuzun verdiği reçeteye uygun hareket ederek önlem alabilirsiniz. Ayak topuklarının çatlamasının nedenleri nelerdir?   Cilt kuruluğu na neden olacak kozmetik ürün kullanımı, Çok duş alıp yada ayak yıkayıp deriyi nemlendirmemek, Egzama  gibi cilt problemleri, Çok fazla ayakta kalmak, Ayak bakımı  yapmamak, nemlendirmemek, Açık ayakkabı  giymek, Fazla kilo oluşumu ndan dolayı ayak topukları çatlıyor. Ayakta olu...

Banyoda Vücut Bakımı Nasıl Yapılır?

Gün boyu çalışıp eve yorgun geliyoruz. Vücudumuz bir çok kir ve ter barındırıyor. Belki de gün boyu çalışma sonucunda kendimize bakacak halimiz kalmıyor ve vücut bakımını ihmal ediyoruz. Kolay yöntemlerle vücut bakımını yapmak ve kendimizi rahatlatmak mümkündür.   Vücudumuza nasıl bakım yaparız?   En rahatlatıcı ve dinlendirici vücut bakım yöntemi banyolardır. Banyolarda temizlenerek, kirlerdena arınarak vücudumuza gün içinde en büyük ödülü vermiş oluyoruz. Gün boyu yorulduktan sonra banyo yapmayı unutmamak gerekir. · Banyo yaparken küvete dökülen bazı yağlar cildimize masaj etkisi yapaca ve daha güzel bir vücuda kavuşacaksınız. Küvetteki suya dökülen lavanta yağı günün tüm yorgunluğunu atmanıza yardım eder ve cildinizi besler.   · Deniz tuzu fit bir görüntü için ve sağlıklı olmak için şarttır. Deniz tuzu ile vücudu ovalayarak tenimizdeki kirleri daha hızlı bir şekilde dışarıya atarız. Deniz tuzu mutlaka evlerde bulundurulmalı...